Oldalak

2012. augusztus 19., vasárnap

Ismert magyar energiaital gyűjtők 2. rész : Varga Miklós

Mai interjúalanyom Miklós, aki a Red Bullokra szakosodott, és egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik.     Egy biztos, neki nem kell ihatatlan energiaitalokkal kínlódnia, mindig finomat ihat! :)

Szia Miklós! Mondanál egy pár szót magadról azok kedvéért, akik még nem ismernek? Hogyan indult nálad a gyűjtés, és hogyan alakult ki az, hogy csak Red Bullokat gyűjtesz?

Varga Miklósnak hívnak, boldog családapa, elhivatott festékeladó és szenvedélyes Red Bull gyűjtő vagyok.Imádom a ralit, talán innen kezdett kialakulni az egész. Rengeteg versenyre jártam, szerencsére külföldre is sikerült kimennünk. Először Olaszország - San Remo, Korzika, Franciaország-Ajaccio, Anglia ... mindenhonnan hoztam magammal egy energiaitalos dobozt. Persze megittam. Teljesen 'beleszerettem' a Red Bull kék-ezüst színébe. A Subaru raliautónak van hasonló színe, talán innen maradt meg bennem. Számomra mindig is az 'igényes' italt jelentette. Igaz, nem vagyok nagy fogyasztó. Aztán több országon át vezettek útjaink, így mindenhonnan vettem egyet.

Soha nem estél kísértésbe, hogy másmilyen dobozokat is gyűjts?

Valamilyen szinten már kihívásnak tartom, hogy találjak olyan nemzetiségű Red Bullt,amely még nincs.Rockstar - Monster a nagy konkurencia, nagyon szép, igényes dobozokat gyártanak. Tetszenek is, de marad a 'régi' Red Bullozás. 

Összesen hány darabos a gyűjteményed?

Igazából, darabra nem tudom pontosan megmondani, mert alapelv a különböző nemzetiségű Red Bull gyűjtése.Eddigi gyűjteményem 51 országbeli, 163 még messze van. Persze, a Red Bull is erőlködik, mindenféle új dobozolásokkal, ízekkel. Így mikor nem sikerül új országot 'meghódítani', ezeket szerezgetem be.

Hol tárolod ezt a rengeteg dobozt?

Feleségem nagy bánatára, a 'nagyszobában' üveges kettesszekrényben. Ami már sajna, vagyis dehogy sajna, kicsinek bizonyul. Vigyázok rájuk: állandó hőmérséklet , ...

Sokan panaszkodnak, hogy a családjuk nem örül ennek a gyűjtőszenvedélynek. A te környezeted mennyire tolerálja a hobbidat?


A feleségem nem nagyon díjazta, de ma már szinte elismeri a gyűjteményt. Rengeteg barátom van, nyaralások alkalmával szinte mindig gondolnak rám, sokszor kérés nélkül hoznak újabb és újabb dobozokat.

Egyébként üvegeket és ilyesmiket is gyűjtesz, nemcsak dobozokat, ugye?

Igen, ami Red Bull ital,azt gyűjtöm. Tehát nem csak dobozgyűjtő vagyok, megtalálható itt üveges, plasztik dobozos. Energiaital, ásványvíz, kávé ...

Ezzel sikerült újat mondanod, fogalmam sem volt róla, hogy van kávé és ásványvíz is.


Red Bull kávé
Red Bull Lunaqua Wasser
Melyik a legkülönlegesebb Red Bullod, vagy melyik a legegzotikusabb ország, ahonnan sikerült szerezned? Melyik a kedvenc dobozod/bármid?

Hááááát, mindegyik szép. Mindig ugye a legtávolabbi, talán a japán, taiwani, a távol-keleti írás miatt.

Mióta gyűjtöd egyébként a Red Bullokat?

Teljes lendülettel 5 éve. Így számolva, még kb. 15-20 év, és meg lesz az összes. 

Van az a pénz, amiért megszabadulnál a gyűjteményedtől?

Megmondom őszintén, nincs. Nagyon sokat foglalkozom a kevés szabadidőben a kutakodással.Néha már egy kicsit talán unalmas is, de feltűnik egy kék-ezüst gyönyörűség, és ...

Nem akarod máshogyan is megörökíteni ezt a szenvedélyedet? Mondjuk egy kék-ezüstre festett házfal, vagy egy tetkó? 

Házfal nem kivitelezhető, a tetoválásnak nem vagyok híve. Így maradnak a 'facebook- fotók'.

Egyébként szereted is a Red Bullt, vagy csak a dobozok miatt gyűjtöd? Másféle energiaitalt nem is szoktál inni?

Igen, szeretem, nekem ez az etalon íz. Igaz, nem a magyar gyártású, mert ugye ez sem mindegy.Persze, mióta a többiek, a gyűjtők folyamatosan bombázzák az oldalakat Monsterrel, azért megkóstolom őket is. Sok fajtát nem kóstoltam, talán a Hell ami bejön ízvilágban.

Mi a véleményed arról, hogy egyre többen gyűjtenek energiaitalos dobozt? Ez valami múló divat most a tinédzserek 
körében, vagy ez is olyan hagyományokkal rendelkező dolog lesz, mint a sörösdobozok gyűjtése?

Őszintén, szerintem nagyon sok fiatal körében csak divat. 35 évemmel, szinte öregnek számítok az említett közösségi oldalon a gyűjtök körében. Amúgy is, divat az energiaital, sajnos. Nekem a Pepsi Cola volt, őnekik ... Persze, az sem volt egészségesebb.

A Facebookon van csak fent a gyűjteményed, vagy van valami nyilvános képtárad?

Igen, a Facebookon van a képalbumom.

Néhány kép a híres Red Bull gyűjteményből:






Köszönöm az interjút